Akcióba lendült a Moody’s, felminősítették Portugáliát

Felminősítette Portugália államadós-besorolását pénteken a Moody’s Investors Service.

MD
2014. 05. 10. 0:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja péntek éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy az eddigi „Ba3”-ról egy fokozattal „Ba2”-re javította a portugál államkötvény-osztályzatot, és az új besorolást is további felminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette.

Portugália szuverén adósosztályzata mindazonáltal továbbra is a spekulatív – vagyis befektetésre még nem ajánlott – sávban van, kétfokozatnyira a már befektetési ajánlású „Baa” kategória alsó szélétől.

A Moody’s az osztályzatjavítás indoklásában kiemelte, hogy Portugália költségvetési helyzete a kezdeti célkitűzéseknél is gyorsabban javul, és a közadósságráta a cég várakozása szerint az idén csökkenésnek indul, jóllehet nagyon magas szintről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.