Banai: Nincs veszélyben a költségvetési hiány

Banai Péter Benő közlése szerint a stratégiai cégek vásárlása nem veszélyezteti a három százalékos hiányt.

PR
2014. 05. 23. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány folytatja azt a stratégiáját, amelyet a Mol, a Rába és az E.ON vásárlásával megkezdett – tette hozzá a helyettes államtitkár.

A kormány a Főgáz Zrt., valamint az Antenna Hungária Zrt. megvásárlása miatt kívánja módosítani az idei költségvetést, amelynek pénzforgalmi hiánya így az eredeti 984 milliárd forintról 1100 milliárd forint fölé emelkedik, a bruttó hazai termékhez (GDP-hez) mérve 3,6 százalék lesz – mondta.

A vagyonszerzés ugyan növeli a költségvetés pénzforgalmi hiányát, de mivel az állam készpénzt cserél részvényre, az uniós módszertan szerint a hiány nem növekszik, alatta marad a 3 százaléknak – hangsúlyozta Banai Péter Benő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.