Budai nyitna Bakuban

Magyarországnak komoly esélye van arra, hogy élelmiszer-ipari termékeket exportáljon Azerbajdzsánba.

LM
2014. 05. 23. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula Bakuban, a május 22-én megnyílt 20., Jubileumi Azerbajdzsáni Nemzetközi Élelmiszer-ipari Kiállítás és 8. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon vesz részt, s a magyar delegáció vezetőjeként kétoldalú találkozókat folytat magas rangú azeri partnerekkel, a gazdasági és az agrártárca miniszterhelyetteseivel.

A tárca közlése szerint Budai Gyula biztosította az azeri felet, hogy Magyarország a kifogástalan minőségű, gmo-mentes, hazai és helyi alapanyagokra támaszkodó, fenntartható és exportképes élelmiszer-előállításra fekteti a hangsúlyt. A közlemény szerint fontos együttműködési terület az állategészségügy, a hús- és tejfeldolgozás, valamint az élelmiszerbiztonság és a mezőgazdasági technológia. A Vidékfejlesztési Minisztérium és háttérintézményei, valamint a hazai felsőoktatási intézmények készek az együttműködésre és a tapasztalatcserére a kutatás-fejlesztés és szakemberképzés terén - közölték.

A tájékoztatásból kiderül, hogy Magyarország idén először vesz részt a World Food Azerbaijanon, amelynek keretében a nemzeti standon 15 magyar cég állítja ki és kóstoltatja termékeit. A megnyitót követően Ilham Aliyev köztársasági elnök és Heydar Asadov mezőgazdasági miniszter is megtekintette a magyar standot.

A rendezvényen 35 ország 173 kiállítóval képviselteti magát.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.