Csányi vezeti a top 100-at, Gattyán már dobogón

Már 5,3 milliárd kell, hogy bekerüljünk a száz leggazdagabb magyar közé. 99 férfi és egyetlen nő található a listán.

GB
2014. 05. 04. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 100-as elitklubba az idén minimum 5,3 milliárd forinttal lehetett bekerülni, ez 400 millió forinttal haladja meg a múlt évit. A lista egyetlen női szereplője továbbra is Kósa Erika.

A Napi.hu immár hagyományosan május elején megjelenő magyarországi listáján szereplők összvagyona 2460 milliárd forint, 180 milliárddal haladja meg az előző évit. A 7,9 százalékos növekedés jócskán felülmúlta a 2013 egészében a Központi Statisztikai Hivatal által mért 1,7 százalékos fogyasztói árindexet, azaz reálértéken bő hat százalékkal nőtt a leggazdagabbak vagyona – írta a Napi.hu.

Megjegyzik, hogy az első, 2002-ben megjelent 100 leggazdagabb rangsorában szereplők összvagyona akkori áron csupán 632 milliárd forint volt. Ez az elmúlt 13 év alatt éppen négyszeresére emelkedett – miközben ezen időszakban a fogyasztói árak összesen 77 százalékkal nőttek.

Az idén kilenc új név szerepel a százas listán, közülük a legelőkelőbb helyen Polony István, az Olajterv-csoportban tavaly 47 százalékos tulajdonrészt szerzett üzletember végzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.