Csökkent a Barclays bank nyeresége

Az idei év első negyedévében 5 százalékkal csökkent a Barclays bank nyeresége.

NT
2014. 05. 06. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barclays már két héttel ezelőtt figyelmeztette befektetőit, hogy valószínűleg csökken a profitja a kötvénykereskedéssel és az árupiaci kereskedelemmel foglalkozó két üzletágának nehéz helyzete miatt. A figyelmeztetés hatására a piaci elemzők módosították számításaikat, 1,82 milliárd fontos korrigált eredményre számítottak, de a banknak ezt se sikerült teljesítenie.

A befektetők számára a negyedéves jelentés mellett különösen fontos lesz a Barclays csütörtöki tájékoztató rendezvénye, ahol a pénzintézet vezérigazgatója, Antony Jenkins ismerteti a Barclays új üzleti stratégiáját.

A Barclays már korábban bejelentette, hogy csökkenti az árupiaci kereskedéssel foglalkozó üzletágát, most a kötvénykereskedési üzletágnál várhatók átszervezések, illetve a Barclays felszámolhatja néhány európai lakossági fiókját is.

A Barclays beruházási banki szolgáltatásainak átalakítását új törvényi szabályok indokolják. A Barclays egyre nehezebben tudja felvenni a versenyt riválisaival külföldi (amerikai és ázsiai) pénzügyi központokban, mert az uniós szabályozások miatt nem tud eléggé versenyképes fizetést adni alkalmazottainak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.