Egyre kevesebben keresnek állást Fejérben

Áprilisban 14 743 álláskeresőt tartottak nyilván Fejér megyében.

WA
2014. 05. 26. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kimutatások szerint a nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya áprilisban 7,7 százalék volt, ami az előző havinál 0,2 százalékponttal, míg az egy évvel korábbinál 3,2 százalékponttal kisebb.

Áprilisban 1897-en kérték nyilvántartásba vételüket, az előző havinál 43-mal, az egy évvel korábbinál 100-zal kevesebben.

A pályakezdők száma 1804, az álláskeresőkhöz viszonyított arányuk 12,2 százalék volt. Áprilisban a megye területéről egy munkáltató jelzett csoportos létszámleépítést, ami 20 alkalmazottat érintett. Az egy ütemben legalább 10-et elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést öt munkaadó is jelzett: a létszámbővítések összesen 103 embernek jelentettek elhelyezkedési lehetőséget a közúti áruszállítás, a műanyagtermék-gyártás, a takarítás és az idősellátás területén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.