Eladják a T-Mobile US mobilszolgáltatót

A T-Mobile US a negyedik legnagyobb mobilszolgáltató az Egyesült Államokban.

NT
2014. 05. 29. 21:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deutsche Telekom szóvivője nem kommentálta a japán hírügynökség értesülését. A társaság mintegy kétharmados részvénytulajdonnal rendelkezik a tőzsdén is jegyzett amerikai leányvállalatában.

A Softbank tavaly vásárolta meg a harmadik legnagyobb amerikai mobiltávközlési szolgáltatót, a Sprint Corp. vállalatot. A T-Mobile US a negyedik legnagyobb mobilszolgáltató az Egyesült Államokban.

A T-Mobile akvizíciójára csak az amerikai versenyhatóságok engedélyével kerülhet sor. A Deutsche Telekom 2011-ben már beleegyezett a T-Mobile eladásába az AT&T távközlési konszernnek, az igazságügyi minisztérium azonban akkor versenyjogi aggályokra hivatkozva megakadályozta az üzletet.

A Softbank az akvizíció után egyesíteni kívánja a Sprint és a T-Mobile üzleteit, hogy együttes piaci részesedésük megközelítse a két piacvezető, a Verizon Wireless és az AT&T részesedését. A Softbank tulajdonosa Szon Maszajosi (Masayoshi Son) szerint az amerikai piacot a két nagy konszern oligopóliuma uralja, a díjak ezért magasak, a szolgáltatás pedig lassú. Egy harmadik piaci szereplő megjelenésével a helyzet jelentősen javulhatna.

Az idei első negyedévben a T-Mobile US 2,4 millió új előfizetőre tett szert, de 151 millió dollár veszteséget szenvedett el, szemben a tavalyi negyedik negyedévi 107 millió dollár nyereséggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.