Ezért száguld a hazai gazdaság

A gazdaság növekszik, gyorsulhat az export, ez pedig óvatos optimizmusra ad okot – mondta Kovács Árpád.

MD
2014. 05. 21. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének rendezvényén Kovács Árpád kifejtette: a javuló számok elsősorban az export növekedésének és a belső fogyasztás meglódulásának köszönhetők. Úgy fogalmazott: „Visítva, de aláférünk” az Európai Unió által még elfogadhatónak tartott háromszázalékos költségvetési hiánynak.

Előadásában ismertette: a gazdasági növekedés jelenleg 2,5 százalékos, de a növekedés ütemét 4 százalékosra szeretnék növelni. Szavai szerint az államadósság közben ugyan nő, de a halmozott államadósság aránya nem. Ezermilliárdos az államadósság-növekedés, ugyanakkor a belföldön megtermelt jövedelem 2-3 ezer milliárddal növekszik évente.

Kovács Árpád szerint nemcsak az európai gazdaság, hanem a miénk is túl van a válságon, de továbbra is szükség van a magyar beszállítói környezet fejlesztésére. Hozzátette: reményei szerint egy konszolidációs időszak jön, cselekvési optimizmussal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.