Felülmúlta a terveket a mosonmagyaróvári leány

Az egészségügyi termékeket gyártó Nolato Magyarország Kft. túllépte az 55 millió eurós célt.

LM
2014. 05. 23. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meleg Norbert elmondta: a 2012. évi 45 millió euró után tavaly 55 millió euró árbevétel volt a célkitűzésük, ám ezt végül mintegy 400 ezer euróval sikerült meghaladniuk. A bővülést dialíziseszközeik, valamint papír- és szappanadagolóik iránti megnövekedett piaci kereslet magyarázza – tette hozzá.

Az ügyvezető jelezte: termékeik kétharmada külföldön, egyharmada Magyarországon talál vevőre. A cég fő exportpiaca az Európai Unió és az Egyesült Államok, de vevőiken keresztül szállítanak a világ minden tájára. Így a további fejlődés motorja elsősorban a keresletbővülés lehet.

Meleg Norbert tájékoztatása szerint a társaság idén januárban 543 embert foglalkoztatott. Számaikban szerepel a 29 alkalmazottal működő, évi hárommillió eurós értékesítési árbevételt biztosító romániai leányvállalatuk teljesítménye is.

Az anyacég Svédországban van bejegyezve, a vállalatról bővebben honlapjukon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.