Folyamatosan érkezik a pénz Brüsszelből

A múlt héten átutalt 150 milliárd forint után a héten újabb uniós források érkeztek.

2014. 05. 23. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy nem álltak meg a kifizetések az uniós finanszírozású programoknál, az Európai Bizottság folyamatosan teljesíti a magyar kifizetési igényeket. „A napokban beérkezett 47 milliárdnyi forrás a hazai költségvetés által, a pályázók részére már kifizetett számlák ellenértéke a humán és a regionális fejlesztési projekteknek” – áll a közleményben.

A Miniszterelnökség múlt pénteken közölte, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, a jövő héten pedig újabb utalás várható. A kifizetések jelenlegi ütemét tartva, a forrásvesztés bárminemű kockázata nélkül, jó esélyünk van arra, hogy akár 2015 decemberénél hamarabb lehívjuk a teljes, 8200 milliárd forintos összeget – írta akkor a tárca.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pedig kedden azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy júniusban küldi ki Brüsszelbe az új intézményrendszer által kiállított első számlákat a kormány, az összeg várhatóan jóval százmilliárd forint fölött lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.