Hétszázmilliós fejlesztés Kemeneshőgyészen

A beruházással tíz új munkahely jön létre.

WA
2014. 05. 21. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint a beruházással az üzem 1200 négyzetméteres gyártócsarnokába telepített technológiát megújítják, automatizálják az eddigi kézi keverékkészítést. A Veszprém megyei vállalat cégek részére gyárt különböző fajtájú gumikeverékeket, jelenleg 100 vállalat beszállítója. A komplex infrastrukturális és ingatlanberuházás során a vállalkozás egy új gyártócsarnokot is építtet, a projekt a terveik szerint idén szeptemberben fejeződik be. A korszerű informatikai hátteret biztosító hardvereket és szoftvereket is beszereznek.

Palotás László elmondta: tavaly 1300 tonna kaucsukkeveréket értékesítettek, amelyhez az alapanyagot egyes esetekben a tőzsdéről, más esetekben a gyártó cégektől és nagykereskedőktől szerzik be. A cég Németországba és Ausztriába is exportál. A fejlesztéssel a dolgozók létszámát 10 fővel tudják bővíteni, az üzemben jelenleg 40-en dolgoznak.

A cég árbevétele 12 százalékkal nőtt, elérte az 1 milliárd 350 millió forintot 2013-ban, az idei évben 10 százalékos növekedést terveznek – mondta Palotás László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.