Ingyenes földhasználat a közmunkához

Harminckilenc települési önkormányzat kap ingyenes használatra földeket az államtól közfoglalkoztatás céljából.

Magyar Nemzet
2014. 05. 08. 3:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érintett települések negyede Békés, további közel harmada pedig Jász-Nagykun-Szolnok megyében van. A Nemzeti Földalapba tartozó szántókat, legelőket és gyümölcsösöket jellemzően olyan, nehéz helyzetben lévő települések kapják ingyenes használatra, amelyeken az átlagosnál nagyobb a munkanélküliség, így létfontosságú, hogy az emberek munkához, bevételhez jussanak.

A földek ingyenes vagyonkezelésbe adása összefügghet azzal, hogy a kormány néhány nappal ezelőtt egy másik határozatban májustól év végéig havi átlagban 200 ezer ember napi nyolc órában történő közfoglalkoztatását írta elő a Belügyminisztériumnak. A korábbi tervek szerint tavasztól havonta 140–160 ezer embert foglalkoztattak volna, ám ennél nagyobb volt az igény, ezért döntött a kormány a létszám emelése mellett.

A májusban megalakuló új Országgyűlés és új kabinet folytatja és továbbfejleszti majd a közfoglalkoztatást, hogy még több ember találja meg a helyét a munkaerőpiacon – közölte korábban a Fidesz sajtóirodája, hozzátéve: céljuk, hogy Magyarország még jobban teljesítsen a foglalkoztatásban, a foglalkoztatottak száma tartósan négymillió fölött legyen, a munkanélküliség pedig tovább süllyedjen.

 

Túlteljesítette vállalását a kormány: az ígért 200 ezer ember egyidejű foglalkoztatása helyett idén márciusban már csaknem 230 ezernek adott munkát a téli közfoglalkoztatás keretein belül, így ők a segély többszörösét vihették haza – számolt be korábban a Magyar Nemzet.

Részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.