Javíthatnak az ország hitelminősítői besorolásán

Az egyik hitelminősítő elismerte, hogy a magyar gazdaság kevésbé sérülékeny, mint volt.

TK
2014. 05. 29. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palotai Dániel szerint a három nagy hitelminősítő (Moody’s, Standard & Poor’s, Fitch Ratings) közül az egyikkel nemrég folytatott konzultáció során a hitelminősítő elismerte, hogy a magyar gazdaság kevésbé sérülékeny, mint volt.

Az MNB ügyvezető igazgatója nem nevezte meg a hitelminősítőt, de szerinte idén javíthatják Magyarország hitelminősítői besorolását. Palotai Dániel szerint nehéz lenne indokot találni a felminősítés ellen.

Márciusban a Standard & Poor’s stabilra javította Magyarország hitelminősítői kilátásait, de a hitelbesorolás szempontjából még mindhárom szervezetnél befektetésre nem ajánlott kategóriában van Magyarország.

Palotai Dániel hangsúlyozta, hogy a gazdasági mutatók szempontjából Magyarország kiemelkedik a vele azonos hitelminősítéssel rendelkező országok közül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.