Kaszál a világ legnagyobb konténerszállítója

Kissé növelte árbevételét 2014 első negyedévében a dán Moller-Maersk szállítmányozási és olajipari óriásvállalat.

WA
2014. 05. 21. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég – amely a világ legnagyobb konténerszállítója – szerdán közölte: 11,74 milliárd dollár (2600 milliárd forint) forgalmat bonyolított január–márciusban, ez 1 százalékos növekedés éves összevetésben. Az adózás utáni nyereség 1,2 milliárd dollár (267 milliárd forint) lett, ami 53 százalékkal több, mint egy éve, de ennek oka egy egyszeri tétel, az, hogy a cég 2,8 milliárd dollárért eladta kiskereskedelmi üzletágát.

A Maersk fölfelé korrigálta 2014 év végére vonatkozó eredményvárakozását; a tavalyi 3,8 milliárd dollár után idén 4 milliárd dolláros éves nettó profitot vár. A vállalat úgy számol, hogy 2013-hoz képest idén 4-5 százalékkal nő a kereslet a tengeri konténerszállítás iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.