Kocsis: Egyre több családban váltja fel a segélyt a munka

„Újabb és újabb adatok támasztják alá, hogy hazánk jobban teljesít a foglalkoztatásban.”

PR
2014. 05. 29. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint meghaladta a 4,1 milliót a foglalkoztatottak száma a február–áprilisi három hónapos időszakban. Ugyanekkor a munkanélküliség 8,1 százalékra csökkent az első negyedévi 8,3-ről.

Újabb és újabb adatok támasztják alá, hogy a foglalkoztatásban Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és mint más európai országok – reagált a KSH-jelentésre Kocsis Máté, kiemelve, hogy egyre több családban váltja fel a segélyt a munka. Reménytelinek nevezte egyúttal, hogy a foglalkoztatottság minden korosztályban nőtt.

A kormánypártoknak továbbra is fontos céljuk, hogy a foglalkoztatottság tovább bővüljön, a foglalkoztatottak száma tartósan négymillió fölött legyen és hogy a munkanélküliek száma ezután is csökkenjen – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kocsis szerint ennek elérését segíteni fogja az a folytonosság, amelyet a kabinet képvisel a gazdaságpolitikájában.

Folytatódnak a foglalkoztatási programok, tovább bővül a gazdasági növekedés, a Magyarországra érkező fejlesztési források 60 százalékát pedig gazdaságélénkítésre, munkahelyteremtésre fordítják majd – emlékeztetett a politikus. Összegzése szerint a kormány politikája jó irányba viszi a foglalkoztatás ügyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.