Leáldozott a szervezett turizmus csillaga

Erős ütemben növekszik a hazai turizmus, sok a külföldi vendég, de többségük egyénileg érkezik.

BuL
2014. 05. 27. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap keddi cikke szerint a mintegy 1200 hazai utazási iroda közül mintegy száz foglalkozik inkább be-, mint kiutaztatással. Kálmán István, a Magyar Beutaztatók Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: az online foglalás nagy konkurencia, illetve a Malév csődjével is nagy űr keletkezett. A szervezett utasok többsége ugyanis hagyományos légitársasággal szeret utazni, nem fapadossal.

A szervezetten érkező turista sokkal többet költ, mint az egyéni látogató. A budapesti városnézésen kívül ugyanis magyaros vacsora, hortobágyi tanyalátogatás vagy egy dunakanyari hajókirándulás is szerepel a programban – magyarázta Kálmán István. Egy pusztatúra fejenként például mintegy 20 ezer forintba kerül.

A KSH adatai szerint 2012-ben 727 ezren vették igénybe a szervezett beutaztatást, Németországból, Oroszországból, az Egyesült Államokból és Törökországból jöttek ily módon a legtöbben. A beutaztatás 2012-ben 31 milliárd forintot képviselt az utazásszervezők és -közvetítők 197 milliárd forintos nettó árbevételéből, míg a kiutaztatás 70 milliárd forintot – ismerteti az újság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.