Lecsapott a jegybank a pénzügyi tanácsadóra

60 millió forintos piacfelügyeleti bírságot kapott a G7 Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft.

BL
2014. 05. 30. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybank súlyosbító körülményként értékelte, hogy a G7 Capital Kft. a legális működés látszatát keltve, huzamosabb ideig folytatta jogosulatlan tevékenységét. A cég ugyanis függő ügynökként (közvetítőként) szerepel az MNB ügynöki nyilvántartásában, de jogosítványa csak biztosításközvetítésre szól, ő pedig ténylegesen tőkepiaci közvetítő tevékenységet végzett – derül ki a közleményből.

A bírság összegének megállapításakor figyelembe vették azt is, hogy a G7 Capital Kft. három olyan társaság megbízásából végezte illegális tevékenységét, akik szintén engedélyük nélkül működtek. Az MNB a továbbiakban is határozottan fellép a tisztázatlan közvetítői viszonyok megszüntetése, a befektetők védelme érdekében – hívta fel a figyelmet a jegybank a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.