Május harmadik hetében érkezhet a támogatás

Folytatódik az átmeneti nemzeti támogatások kifizetése – közölte az MVH szerdán.

MD
2014. 05. 14. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a most elindított kifizetések összege – a hízottbika-tartás termeléstől elválasztott átmeneti nemzeti támogatása, valamint az átmeneti nemzeti tejtámogatás jogcímen – összesen 1,07 milliárd forint, ami az érintett gazdálkodók számláira már május harmadik hetében megérkezik.

Az átmeneti nemzeti tejtámogatás bázisjogosultságonként a 4 forintos támogatási összegből 1,95 forintos előlegfizetést kaphattak meg az arra jogosultak. Így a tejtámogatás jogcímben az előlegfizetés keretében több mint 3,6 milliárd forintot fizetett ki a hivatal közel 5000 ügyfél részére. A most induló végkifizetés keretében több mint 500 ügyfél kaphat összesen 975 millió forint támogatást. A teljes támogatási keret 7,7 milliárd forint.

Ugyanebben az időszakban hízottbika-tartás termeléstől elválasztott átmeneti nemzeti támogatása jogcímben több mint 400 gazdálkodó részére kezdődik meg 94 millió forint kifizetése. Ebben a jogcímben a fajlagos támogatási összeg történelmi bázis jogosultságonként 19 500 forint, a teljes támogatási keret 2,1 milliárd forint – olvasható a tájékoztatóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.