Már 1900 milliárd forintnyi állampapír van a lakosságnál

Az év eleje óta, április végéig, 211,9 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány.

CSD
2014. 05. 22. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kamatozó kincstárjegyek nettó értékesítése áprilisban mínusz 2,9 milliárd forint volt. Az állománycsökkenés abból adódott, hogy a 96,4 milliárd forint bruttó értékesítéssel szemben áprilisban 99,3 milliárd forint értékben jártak le a korábban kibocsátott sorozatok az eddigi hónapokra jellemző 50-60 milliárd forint összegű lejárat helyett. Az adósságkezelő a közleményben megjegyzi, hogy két alkalommal, összesen 8 milliárd forint értékben utasított vissza belföldi intézményi befektetőtől érkezett jegyzési igényt a magánszemélyek igényeinek preferálása mellett.

A féléves kincstárjegyek nettó értékesítése 0,6 milliárd forint volt áprilisban. Az egy- és kétéves kincstári takarékjegyek, továbbá a kincstári takarékjegy plusz együttes mennyisége 1,1 milliárddal, míg az inflációkövető prémium magyar államkötvények és a márciusban bevezetett, piaci kamatokon alapuló bónusz magyar államkötvény együttes állománya 12,6 milliárd forinttal növekedett. A babakötvény állománya 0,6 milliárd forinttal emelkedett az év negyedik hónapjában.

Az év eleje óta, április végéig, 211,9 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány. A növekményből a kamatozó kincstárjegyekre 151,6 milliárd, a féléves kincstárjegyekre 4,5 milliárd, a prémium és a bónusz magyar államkötvényekre 41,4 milliárd, az egy- és kétéves kincstári takarékjegyekre és a kincstári takarékjegy pluszra együttesen 11,2 milliárd forint jut. A tavaly decemberben kibocsátott új babakötvény állománya 3,2 milliárd forintot ért el az első négy hónap során.

Nagy ugrást generált a babakötvény

Milliárdok vannak a gyerekek számláin

Vevők a szülők a babakötvényre

Április végére a lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1900,5 milliárd forintra emelkedett. A teljes mennyiségből a kamatozó kincstárjegyek 1139,7 milliárd, a féléves kincstárjegy 25,8 milliárd, az egy- és kétéves kincstári takarékjegyek és a kincstári takarékjegy plusz együttes mennyisége 345,9 milliárd, a prémium és a bónusz magyar államkötvények együttes állománya 384,3 milliárd, valamint a babakötvény teljes állománya 4,7 milliárd forintot tett ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.