Megérte pálinkát főzni Érpatakon

Nettó árbevételének kismértékű csökkenése ellenére megötszörözte nyereségét tavaly a Zsindelyes.

LM
2014. 05. 04. 6:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-vel közölt adatok szerint a társaság nettó árbevétele 2012-ben 2 milliárd 488 millió forint volt, 2013-ban pedig ennél valamivel kisebb, 2 milliárd 466 millió forint.

A cég mérleg szerinti eredménye a 2012-es nyilvános cégadatok szerint 5 millió 988 ezer forint volt, ez az összeg 2013-ban már 30 millió 737 ezer forintra emelkedett.

A Zsindelyes Kereskedőház Kft. tavaly 120 ezer hektoliterfok pálinkát értékesített. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak határában működő főzdéjében a társaság évente 2 millió kilogramm gyümölcsöt dolgoz fel és 62 embert foglalkoztat.

A Zsindelyes kiemelt figyelmet fordít a pálinkák minőségének megőrzésére. A főzde megtartotta erős piaci pozícióját, ennek fenntartása érdekében folyamatos belső, illetve külső minőségbiztosítási intézkedéseket tesz és évek óta komoly minőségügyi rendszert alkalmaz – közölte a társaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.