Megkoszorúzták a Balatont Keszthelyen

A tavalyi sikeres év után az idén várhatóan további növekedés jellemzi majd a balatoni idegenforgalmi szezont.

KG
2014. 05. 01. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyettes államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a Balatonnak minden magyar ember életében meghatározó szerepet kell betöltenie, hiszen számos országban ezzel a csodálatos adottságú tóval azonosítják Magyarországot.

Beszélt arról is, hogy a tavalyi szezonban csaknem 10 százalékos volt a növekedés, nemcsak a beutazó, hanem a belföldi turizmusban is. A belföldi turizmusra igen jó hatással volt a SZÉP-kártya bevezetése, aminek a Balatonnál is érezhető a hatása. SZÉP-kártyával 640 ezer hazai vendég pihent a Balatonnál, és több mint 6 milliárd forintot költöttek el az üdülőrégió településein.

Manninger Jenő (Fidesz–KDNP), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke üdvözlő beszédében gratulált Keszthelynek a megvalósított fejlesztésekhez, és beszélt arról, hogy a jövőben további beruházások indulhatnak az üdülőrégió egyik központjának számító városban.

Pálinkás Róbert (Fidesz–KDNP), Keszthely alpolgármestere beszédében egyebek között a város életében központi szerepet betöltő turisztikai fejlesztésekről beszélt, köztük a Festetics-kastély felújításáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.