Nem minden banknál nőtt a pénzfelvételek száma

Valahol növekedett, máshol nem változott. Néhány pénzintézetnél kevesen kérték az ingyenességet.

BL
2014. 05. 08. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap csütörtöki számában azt írta, hogy kérdésükre az OTP-nél, a CIB-nél és a Budapest Banknál válaszolták azt, hogy a készpénzfelvétel volumene nem változott, míg az Erste és a Unicredit ügyfelei a korábbinál több készpénzt vesznek fel.

A lap kérdéseire adott válaszokból az is kitűnik, hogy az egyes bankoknál igen eltérő azon ügyfelek aránya, akik igényelték a törvény szerinti kétszeri ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét. Míg az OTP-nél az ügyfelek „túlnyomó többsége” és az Erste ügyfeleinek is háromnegyede nyilatkozott már erről, addig a Budapest Banknál csak 42 százalék és a Unicreditnél is csak valamivel több mint harmaduk élt a lehetőséggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.