Nem szálltak fel az ír gépek

Az Aer Lingus nyolcszáz utaskísérője tartott huszonnégy órás sztrájkot.

LM
2014. 05. 31. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztrájk harmincezer utast érintett, és több mint kétszáz járatot kellett törölni Dublinban, és további két repülőtéren, Corkban és Shannonban. A légitársaság feleslegesnek minősítette a munkabeszüntetést, az Impact nevű szakszervezet viszont további akciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem teljesül követelésük.

A légiutas-kísérők követhetetlen, kaotikus munkabeosztásról panaszkodnak, amelynek hátrányos hatásait végső soron a légitársaság szenvedi meg – áll a szakszervezetnek a cég vezetőjéhez címzett levelében.

Az Aer Lingus viszont úgy nyilatkozott, hogy szinte a fedélzeti dolgozók élvezik az országban a legkedvezőbb munkakörülményeket. A dolgozók által kért munkabeosztási terv pedig jelentősen megnövelné a cég kiadásait. Sőt a társaság a múlt héten azt a lehetőséget is felvetette, hogy a munkavállalók által követelt munkabeosztás megvalósítása egyben azzal járna, hogy a transzatlanti járatainak bázisát az USA-ba kellene telepítenie, így háromszázan vesztenék el munkájukat.

A sztrájk ellen a közlekedési miniszter is felszólított pénteken.

Az Aer Lingus részvényei több mint öt százalékos eséssel reagáltak a munkabeszüntetés hírére a londoni tőzsdén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.