Nincs veszélyben a három százalék alatti hiánycél

Az államháztartás központi alrendszerének első négyhavi hiánya 951,1 milliárd forint volt az NGM közlése szerint.

NT
2014. 05. 07. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelték, a növekvő kiadások nem veszélyeztetik a 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycél teljesülését. A központi költségvetés 1031,5 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 44,8 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 35,6 milliárd forintos többlettel zártak.

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya a tavalyi első négy hónapban 528,6 milliárd forintot tett ki. A két év első négyhavi egyenlegének eltérő alakulását olyan egyedi tényezők eredményezték, melyek a központi alrendszer egész évre vonatkozó pénzforgalmi hiányára nincsenek hatással, vagyis nem veszélyeztetik a kitűzött hiánycél teljesülését – hangsúlyozza az NGM.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.