Nyolc híd felújítása kezdődik meg

Öt megyében nyolc közúti hidat újít fel az idén mintegy 2,5 milliárd forintos beruházással a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

NT
2014. 05. 28. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság az MTI-vel azt közölte szerdán, hogy már zajlik a kivitelezés a győri Baross Gábor vasút feletti hídnál, valamint Somogy megyében a 76-os főúton Balatonszentgyörgynél, a vasút felett átvezető hídnál.

Május végén kezdődik a Bács-Kiskun megyei 51-es főúton Tassnál található Kiskunsági-főcsatorna-híd felújítása. A beruházás keretében rekonstruálják az 5-ös főúton a kecskeméti vasút feletti hidat.

Június elejével kezdődően átépítik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 37-es főúton a Hercegkúti-patak hídját, valamint már elkezdődött a 27-es főúton a szini Jósva-patak-híd teljes körű átépítése.

Vas megyében szintén két helyszínen lesznek munkálatok: kiszélesítik, felújítják és növelik a teherbírását a 8-as főúton a rátóti Körmend-Szentgotthárd vasút feletti hídnak, valamint a 87-es főúton, Rumnál a Rába-híd újul meg teljesen, itt már elkezdték a kivitelezést is – tájékoztatott a közútkezelő.

A kivitelezési munkák a tervek szerint 2014. november 15-ig valamennyi helyszínen befejeződnek.
A közútkezelő felhívta a figyelmet, hogy a munkálatok ideje alatt az érintett területeken korlátozások lassíthatják a forgalmat.

A felújítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program (KOP) támogatásával valósul meg, amelyet az Európai Unió társfinanszírozott.

Az MTI kérdésére a közútkezelő tájékoztatott arról, hogy a KOP támogatásával 2013. év végén egy 34 milliárd forint értékű útfelújítási programot indított el, amelynek keretében több mint 520 kilométernyi útszakaszt újítanak fel.

A hivatal közlése szerint a gyorsforgalmi úthálózaton 13,5 milliárd, a kezelésükbe tartozó további közutakon pedig összesen 11,4 milliárd forint értékben valósíthatnak meg forgalombiztonságot célzó beruházásokat, amelyek várhatóan 2015-ben fejeződnek be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.