Nyolcszázmillió érkezett három somogyi településre

Kaposszerdahelyen, Sántoson és Szentbalázson adtak át csatornahálózatot.

2014. 05. 07. 21:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy kétezer lakost érintő, egészségügyi és környezetvédelmi szempontból fontos fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával.

Prépost László (Fidesz–KDNP), Kaposszerdahely polgármestere, a három település alkotta önkormányzati társulás elnöke arról számolt be, hogy mivel projekt a tervezett 84 helyett 95 százalékos támogatást kapott, az önerőként befizetett 300 ezer forintos hozzájárulás egyharmadát visszafizetik az ingatlantulajdonosoknak.

Gelencsér Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a somogyi közgyűlés elnöke az átadási ünnepségen kiemelte: Magyarország tíz évvel ezelőtti uniós csatlakozásakor Somogyban 50 százalékos volt a csatornázottság, a belépéssel megnyíló forrásoknak köszönhetően jövőre már 80 százalékos lesz, és a cél az, hogy 2020-ra 100 százalékos legyen.

A 2011 novemberében kezdett beruházás során csaknem 27 ezer folyóméter vezetéket fektettek le, kialakítottak 714 bekötést, és elkészült hat átemelő. A hálózatra eddig 505 ingatlan, az érintettek 70 százaléka csatlakozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.