Októberben indulnak az uniós pályázatok

Megérkeztek Brüsszelből az első észrevételek a 2014–2020-as fejlesztési időszakra vonatkozó hazai elképzelésekről.

2014. 05. 30. 4:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lapunknak elmondta: az uniós észrevételek mélyen szakmai részkérdéseket érintenek, többek közt a közlekedésfejlesztési kérdések kapcsán és a gazdaságfejlesztési operatív programban nyújtandó visszatérítendő támogatások arányát illetően emelt kifogásokat az Európai Bizottság (EB). A fejlesztési célokat és irányokat összefoglaló partnerségi megállapodást márciusban küldte el hazánk az EB-nek, azóta folyamatos a belső egyeztetés az uniós és a hazai szakemberek között.

Csepreghy Nándor a Piac és Profit tegnapi konferenciáján elmondta: néhány nap múlva a következő időszak uniós forrásainak felhasználását tartalmazó operatív programokat is elküldjük Brüsszelbe. A dokumentumokat június 7-ig kell eljuttatni az EB-nek. A helyettes államtitkár szerint az újonnan alakult bizottság elsőként fogadhatja el a magyar fejlesztési terveket, így október közepén minden operatív programban megjelenhetnek az első pályázatok. Emlékeztetett arra, a korábbi tizenhét operatív programmal ellentétben a következő hét évben tíz határozza meg a pénzek felhasználásának irányát Magyarországon, a kormány ebből máig nyolcat véglegesített.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.