Önt sem zavarja a koszos pénz?

A MasterCard kutatása szerint egy átlagos európai bankjegyen 26 ezer egészségre ártalmas baktérium lehet.

HBI
2014. 05. 07. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerdai számában a MasterCard 12 országra kiterjedt kutatását ismertetve közölte, Magyarországon a megkérdezettek 84 százaléka szerint koszos a készpénz, ennek ellenére mindössze 26 százalékuk mossa meg a kezét minden alkalommal, miután pénzhez ért.

A kutatás készítői szerint egy átlagos európai papírpénzen 26 ezer egészségre ártalmas baktérium lehet. A 12 ország átlageredménye szerint az európaiak kétharmada véli úgy, hogy nem higiénikus kézbe venni egy érmét vagy egy bankjegyet, mégis csak minden ötödik felnőtt mos kezet, miután pénzhez ért.

Megjegyzik: érdekes, hogy egy állat megsimogatása után 47 százalék, a tömegközlekedésben való utazást követően pedig 36 százalék azok aránya, akik feltétlenül kezet mosnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.