Orbán a Bank of China elnökével tárgyalt

Magyarország regionális pénzügyi központi szerepéről is szó volt a szombati megbeszélésen.

BL
2014. 05. 10. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanácskozáson – melyen részt vett Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is – a kínai bankvezető megerősítette: Magyarországon hozzák létre a Bank of China közép- és kelet-európai regionális központját. Megállapították: a Bank of China magyarországi jelenlétének fontos szerepe lesz a kínai fizetőeszköz, a jüan nemzetközi kereskedelemben való térnövelésében.

Tien Kuo-livel pénteken Szijjártó Péter is tárgyalt. Az államtitkár az esemény kapcsán közölte: a magyar külgazdasági stratégia különösen sikeres azon törekvések szempontjából, hogy Magyarország legyen Kína európai jelenlétének kapuja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.