Stratégiai partner lehet a Dunaferr

Újabb stratégiai megállapodást köthet a magyar kormány. Az előkészületei már megkezdődtek.

KG
2014. 05. 15. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cserna Gábor közölte, hogy a június eleji kormányalakítást követően a konkrét tárgyalásokat is lefolytatják a felek. Jevgenyij Tankilevics cégvezető az MTI kérdésére elmondta: az április 6-i országgyűlési választás előtt megkezdték a megállapodás előkészítését. Megjegyezte: az egyezség a cég fejődéséről fog szólni és segíti az európai piacon versenyképességük megtartását.

A cégvezető jelezte, hogy a megállapodásnak várhatóan lesznek szociális területeket érintő részei, és tartalmazni fogja a tulajdonosok beruházásokkal kapcsolatos kötelezettségvállalásait is.

Jevgenyij Tankilevics a korábban elkezdett munkaerő-kiszervezésekkel kapcsolatban közölte: a fémhulladék-kezelést már kiszervezték, további három terület (salakkezelés, csomagolás, tűzoltóság) kiszervezése két hónapon belül befejeződik. A kiszervezett munkavállalók mindegyike az új cégeknél talált munkát – tette hozzá.

Az egyeztetésen részt vett a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Galambos Dénes, aki elmondta, hogy Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár múlt pénteki lakossági fórumán is arra ösztönözte a cégvezetést, hogy kezdeményezzék a megállapodás megkötését. Kiemelte: a tárgyaláson a menedzsment megerősítette, hogy augusztus 20-án átadhatják a felújított 1-es számú kohót, ami a munkahelyek megtartását is jelenti a vállalatnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.