Szaúdi együttműködésről tárgyalt Szijjártó Péter

A külgazdasági államtitkár vízügyi és energetikai együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a szaúdiakkal.

KG
2014. 05. 14. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Judit, Szijjártó Péter sajtófőnöke az MTI-nek küldött tájékoztatásában hangsúlyozta: Szaúd-Arábia a második legjelentősebb kereskedelmi partnere Magyarországnak az arab világban, az együttműködés fejlesztésének legtöbb lehetőséget kínáló területe pedig a vízgazdálkodás és a villamos energia.

Kifejtette: a Fővárosi Vízművek már rendelkezik a szaúd-arábiai működést lehetővé tevő előminősítéssel, és előrehaladott tárgyalásokat folytat városüzemeltetési és szennyvízkezelési projektekről.

Az arab ország villamosvezeték-hálózatának nagymértékű modernizációja során pedig az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. egy szaúdi vállalattal közösen indul a tendereken – ismertette. Az együttműködés részleteiről jövő héten tárgyal Budapesten a magyar–szaúdi gazdasági vegyes bizottság, amelynek magyar társelnöke Szijjártó Péter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.