Százmilliókat költöttek el a két hosszú hétvégén

A SZÉP-kártyán azonban még mindig jelentős, 2012-ben feltöltött összeg pihen.

TK
2014. 05. 07. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszú hétvégék jelentősen felpörgették a SZÉP-kártyás felhasználásokat – tudta meg az MTI a kibocsátóktól. Az OTP SZÉP-kártya birtokosai a május elsejei hosszú hétvégén több mint 250 millió forintnyi olyan juttatást használtak fel, melynek május 31-én lejárt volna az érvényessége. A két tavaszi hosszú hétvége alatt pedig összesen 370 millió forintnyi 2012-es feltöltést költöttek el. Az OTP SZÉP-kártyákra 2012-ben feltöltött 53 milliárd forintnyi juttatás mintegy 97 százalékát már elköltötték a kártyabirtokosok.

Az MKB SZÉP-kártyákra 2012-ben 10,3 milliárd forintot utaltak át a munkáltatók, ebből 391 millió nincs még elköltve, a feltöltött összeg 3,8 százaléka. A húsvéti ünnep három napján 107 millió, május első hétvégéjén 183 millió forintot használtak fel a kártyabirtokosok, amúgy egy átlagos napon 25 milliót költenek az MKB SZÉP-kártyával.

A K&H SZÉP-kártyákon a húsvétot és a májusi hosszú hétvégét követően 14 százalékkal csökkent a lejáró egyenleg a húsvétot megelőzőhöz képest. A májusban lejáró egyenleg jelenleg 280 millió forint, ennek csaknem 40 százaléka a szállás alszámlán, a további 30-30 százalék pedig a vendéglátás és szabadidő alszámlákon található.

A 2012-ben a SZÉP-kártyákra utalt összegeket legkésőbb 2014. május 31-ig lehet elkölteni. A felhasználatlan összeget a határidő lejárta után a kibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak, vagyis azok elvesznek a kártyabirtokosok számára. A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint a 2012-es feltöltésekből még 2,7 milliárd forint van a kártyákon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.