Tizenegymilliárd forint

Három hónap alatt százezerrel emelkedett azoknak az állásoknak a száma, amelyek megtartásához az állam a munkahelyvédelmi akció részeként segítséget nyújtott.

Jakubász Tamás
2014. 05. 10. 2:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazolódni látszanak a szakértői várakozások, s a munkahelyvédelmi akció intézkedései idén a tavalyinál jóval több állás létrejöttét, megóvását segítik – így értékelte kérdésünkre a legújabb statisztikai adatokat a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára. Pankucsi Zoltán azt mondta: egyre több munkaadó ismeri fel a szabályokban rejlő lehetőséget, így hónapról hónapra emelkedik az adókedvezmény formájában a gazdaság szereplőinél maradó összeg. A munkahelyvédelmi akció enyhítést ad azoknak a gazdasági szereplőknek, amelyek 25 évesnél fiatalabb, 55 évesnél idősebb munkavállalót, kisgyermekes szülőt, tartósan állást kereső polgárt alkalmaznak, esetleg szakképzettséget nem igénylő munkakörbe vesznek fel embert. – Márciusban több mint 11 milliárd, az első negyedévben pedig együttesen 32 milliárd forint maradt a cégeknél – mondta a minisztériumi vezető, megjegyezve: az összeg arra is szolgálhat, hogy az érintettet vállalkozások növeljék piaci szerepüket, versenyképességüket. Bővítsék kapacitásukat, emeljék dolgozóik létszámát, netán újszerű megoldásokat alakítsanak ki, vagy megpróbálkozzanak azzal, hogy új piacokon jelennek meg termékeikkel, szolgáltatásukkal.

 

 

A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.