Több mint ezer ember kerül a programba

Nyíregyházán indul a program.

LR
2014. 05. 15. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Edina elmondta, hogy 1126 munkanélkülinek szeptember végéig biztosítanak napi nyolcórás foglalkoztatást. Kiemelte: a társaság egész évben teremt ideiglenes álláslehetőséget a rászorulóknak különböző programok indításával. Júniusban további háromszáz, júliusban pedig négyszáz munkavállalót vesznek fel. Az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők mellett szakmát tanultakat is alkalmaznak, ebben az önkormányzati intézmények, gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak segítenek a kft.-nek.

A sajtóreferens megemlítette, hogy az idén, április végéig 1485 ember már részt vett a közfoglalkoztatásban Nyíregyházán, a havi átlagos létszám elérte a 1110-et. A közfoglalkoztatási programot a nyíregyházi önkormányzat 2014-ben csaknem 1,2 milliárd forinttal segíti. A helyhatóság a múlt évinél 400 millió forinttal többet fordít a nehéz helyzetben lévő, állást nem találó emberek alkalmazására.

A 120 ezer lakosú nyírségi nagyvárosban évek óta 8-10 százalék közötti a munkanélküliségi ráta. A térségben Nyíregyházán a legjobb a mutató, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye többi településének többségén a duplája, vagy annál is több az álláskeresők száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.