Több mint hatszázmillióból korszerűsítik az utat

A Nyíregyházát és Nyírbátort összekötő mellékút csaknem 6 kilométeres szakaszáról van szó.

NT
2014. 05. 19. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás az Európai Unió támogatásából valósulhat meg az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programja keretében. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező felmarja és újraaszfaltozza a burkolatot, kijavítja a pályahibákat, átépíti a szegélyeket, valamint kitisztítja az árkokat és az átereszeket, rendezi a padkákat.

A 4911-es út érintett szakaszán emellett felújítanak két csatornahidat, kijavítják a hídfők rossz állapotban lévő felületeit és a rézsűburkolat hibáit, kicserélik a szegélyeket, a szigetelést és az aszfaltburkolatot, kiépítik a mederburkolatot. A munkálatok során tartós burkolati jeleket festenek fel.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programja keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idén összesen több mint 247 kilométernyi utat fejleszt. Az országos programon belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a folyamatban lévő európai uniós akciótervben megközelítőleg 1 milliárd forint támogatás jut 2014-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.