Új felüljáró épül a Pomázi úton

Megkezdték a Pomázi úton a vágányok felett átívelő közúti felüljáró építését.

KA
2014. 05. 06. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április közepén elkezdték az óbudai Pomázi és Aranyhegyi út találkozásánál lévő közúti és vasúti csomóponton a közúti felüljáró építését – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A felüljáró építése az Északi Vasúti Duna-híd – Pilisvörösvár vasúti beruházás részeként valósul meg és várhatóan 2014 végén helyezik forgalomba.

A Közlekedés operatív program keretében az Európai Unió 85 százalékos társfinanszírozásával megvalósuló beruházás teljes összege nettó 24,8 milliárd forint, melyből a felüljáró költsége nettó 626 millió forint – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-t.

A Pomázi úti felüljáró kivitelezését az Aranyhegy Konzorcium nyerte el közbeszerzési pályázaton. Az átadást követően a közúti forgalom biztonságosan, külön szinten keresztezi majd a vasútvonalat, ennek eredményeképp csökken a balesetveszély, továbbá gyorsul a vasúti és a közúti közlekedés – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.