Uniós támogatással korszerűsítenek Óbudán

Megkezdődik két általános iskola, egy bölcsőde és egy óvoda energetikai korszerűsítése Óbudán.

SZN
2014. 05. 22. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy 350 millió forint tervezett összköltségvetésű projektet az Európai Unió mintegy 298 millió forinttal, 85 százalékos arányban támogatja. A projektnyitón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentős sikernek nevezte, hogy a III. kerület részt vett és nyert az energetikai korszerűsítést segítő KEOP-os pályázaton. Utalt arra, hogy ennek a projektnek a megvalósítása is élénkíti az építőipar tevékenységét, egyben fontos szempontnak nevezte, hogy ne csak a háztartásokban, hanem a közintézményekben is nagyságrendekkel csökkenjenek a rezsiköltségek. A miniszter aláhúzta: nincs sikeres gazdaság energia, még inkább olcsó energia nélkül.

Bús Balázs, Budapest III. kerületének (Óbuda-Békásmegyer) polgármestere hangsúlyozta, hogy az önkormányzat nemcsak a lakóépületek energetikai korszerűsítésének támogatására törekszik, hanem fontosnak tartja az önkormányzati intézmények energiahatékonyságának javítását is. Elmondása szerint Óbudán és Békásmegyeren a közintézmények jelentős része megérett a megújításra. Ebbe az intézménykorszerűsítési programba illeszkedik a mostani energetikai korszerűsítést szolgáló projekt. A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) forrásából ezúttal a Szél utcai bölcsőde, a vele egy helyrajzi számon működő Szivárvány Óvoda, továbbá a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Dr. Béres József Általános Iskola Királyok útja 178/e tagiskolája (a „kiserdei általános iskola”) újulhat meg.

 

A projekt keretében a három helyszínen sor kerül az épületek külső oldali hőszigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére és a fűtési rendszer korszerűsítésére. A beruházásnak köszönhetően a következő telet már korszerűbb és komfortosabb körülmények között várhatják a gyerekek – tette hozzá Bús Balázs. A polgármester szerint az energetikai megújítást szolgáló önkormányzati projektek konkrét haszna nemcsak az energiahatékonyság javítása, hanem a szemléletmód változásának előmozdítása is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.