40 milliárddal nő a közfoglalkoztatási keret

Ezzel teljesülhet a kormány azon célja, hogy naponta átlagosan 200 ezer ember dolgozhasson közmunkában.

GB
2014. 06. 30. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: ezzel teljesülhet az az elvárás, hogy átlagosan napi szinten 200 ezer ember tud dolgozni a közfoglalkoztatás keretében.

Czomba Sándor szerint a idénymunka is nagyon jól alakul, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) májusi adataira hivatkozva elmondta, hogy több mint 200 ezer ember vesz részt alkalmi vagy idényjellegű munkában, ami 2010 óta a legmagasabb szám.

Az idén eddig 171 ezren vettek részt a közmunkaprogramban – írta korábban a Napi Gazdaság.

Júniusig több mint kétszáz embert zártak ki a közfoglalkoztatásból azért, mert a gyermeke nem járt rendszeresen iskolába – tudta meg a Magyar Nemzet. A mulasztás miatti veszteség óriási: három hónapig nem jut munkához és keresethez, ha gyermeke igazolatlan hiányzása eléri a harminc órát. A szankció elérte a célját: az ősz közepén egyetlen hónapban még nyolcvanhat embert kellett kizárni emiatt, májusban már csak huszonötöt.

December óta több mint 330 ezer ember dolgozott legalább egy hónapot közfoglalkoztatottként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.