A kormányhoz fordultak a szövetkezetek a hallgatók ügyében

Az iskolaszövetkezetek arra kérik a kormányt, hogy bontsa le az indokolatlan megkülönböztetést.

TyD
2014. 06. 19. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ISZOSZ és a DiákÉSZ csütörtökön ezt azzal kapcsolatban közölte az MTI-vel, hogy Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára bejelentette: július 1-jétől az idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot, amelynek keretében 16–25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget.

Ezt a döntést az ISZOSZ és a DiákÉSZ is üdvözli, de arra kéri a kormányt, bontsa le az „indokolatlan és igazságtalan megkülönböztetést az aktív és passzív hallgatók között az iskolaszövetkezeti munkavégzésben való részvételi lehetőségek tekintetében.

Ezzel újabb 25 ezer 16–25 év közötti diáknak biztosítana a kormány legális munkavégzési lehetőséget az iskolaszövetkezetek keretében nemcsak nyáron, hanem egész évben – hangsúlyozzák a szervezetek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.