A legnagyobb befektetőkkel is beszélt Szijjártó

Londonban szó volt a közös energiapolitikáról és az Európai Unió előtt álló kihívásokról is.

NT
2014. 06. 12. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter beszédet mondott a háborúk során elkövetett nemi erőszak elleni küzdelemről szóló nemzetközi konferencián is. A Michael Fallon gazdasági és energiaügyi államtitkárral folytatott megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy az energiapolitika meghatározásának nemzeti hatáskörben kell maradnia, továbbá abban, hogy a nukleáris energia negatív megkülönböztetése nem elfogadható álláspont a Európai Unió részéről. Egyetértettek abban is, hogy az interkonnektorok megvalósítása, vagyis egyes országok gázvezeték-rendszereinek összekötése fontos európai érdek, melyet az unió intézményeinek kiemelt figyelemmel kell követnie.

Szijjártó Péter világossá tette, hogy Magyarország energiabiztonságának fejlesztése érdekében szükséges az interkonnektorok kétirányúsítása, a közös európai energiapolitika kialakítása, valamint a gázbeszerzési útvonalak diverzifikálása. Ez utóbbi szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a Déli Áramlat megépítése.

A David Lidington külügyi államtitkárral folytatott megbeszélésen a kijelölt miniszterhelyettes elmondta, hogy a magyar kormány határozottan elutasítja az Európai Unió működését szabályozó szerződések további lopakodó módosítását. Kiemelte annak fontosságát, hogy mielőbb közös válaszok szülessenek az Európa előtt álló kihívásokra, melyek között elsőként említette a versenyképesség visszaszerzését, amihez olcsó energiára van szükség.

A háborúk során elkövetett nemi erőszak elleni küzdelemről szóló nemzetközi konferencián Szijjártó Péter fontosnak nevezte az egyházak szerepét az erőszakos cselekmények megelőzésében és következményeik kezelésében. Sürgette, hogy az EU és a NATO vonja be az egyházakat ezen munkájuk elvégzésébe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.