A magyarok több mint fele nem költ feleslegesen

A népesség csaknem negyede gondolja azt, hogy ha lemondana felesleges kiadásairól, akkor el tudna kezdeni rendszeresen megtakarítani.

KA
2014. 06. 21. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Groupama Garancia Biztosító legfrissebb kutatása szerint a magyarok 56 százaléka érzi úgy, hogy elég komoly megszorításokkal él, azaz egyáltalán nincsenek felesleges kiadásai. A népesség csaknem negyede, 24 százaléka gondolja azt, hogy ha lemondana felesleges kiadásairól, akkor el tudna kezdeni rendszeresen megtakarítani akár egy jelentősebb összeget. A válaszadók 19 százaléka, a lakosság ötöde mondta, hogy felesleges kiadásai lemondása nélkül is képes takarékoskodni.

A megkérdezettek úgy vélik, hogy tudatosabb vásárlással, a fogyasztási szokások megváltoztatásával havonta mintegy 20 ezer forint megspórolható lenne. A felmérés alapján a családokban a legtöbb pénz lakásfenntartásra és élelmiszerre megy el. A válaszadók szerint a legtöbbet a kis összegű kiadásokon az élelmiszerboltokban, valamint az otthoni háztartási energiával való takarékoskodással lehet megspórolni.

Következőként a dohányárukat, elsősorban a leszokást mondták a megkérdezettek, valamint az öltözködésre szánt pluszköltségeket, kocsi helyett a tömegközlekedés használatát és a megfontoltabb telefonálási szokásokat. A szerencsejátékokra, a szeszes italokra, a szórakozásra, a szépítkezésre fordított kiadások szintén mérsékelhetők lehetnek a válaszadók szerint – derül ki a Groupama közleményéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.