A NAV célkeresztjében az áfacsalók

Az áfával való visszaéléseket továbbra is kiemelten vizsgálja a hatóság – mondta a szervezet elnökhelyettese.

VZ
2014. 06. 23. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap hétfői számában az elnökhelyettes hangsúlyozta, hogy a forgalmi adóval kapcsolatos problémák végleges megoldása nemzeti keretek között nem lehetséges, az uniós lépéseket igényel. Véleménye szerint a kihívásokra jó válasz a fordított áfa alkalmazása.

Varga Árpád kiemelte, a számok egyértelműen igazolják: az online pénztárgépek rendszere nagy előrelépés a feketegazdaság felszámolásában, a jelek szerint az áfabevételek emelkedése már nem illúzió. Már 117 ezernél is több online pénztárgép adja az adatokat, eddig 670 milliárd forint értékű nyugtáról küldtek információt, segítve a hatékony ellenőrzést. A statisztikai adatok a kiskereskedelemben jelentős forgalomemelkedést mutatnak – közölte.

Az elnökhelyettes elmondta, hogy a revizorok által feltárt adókülönbözet 83-86 százaléka évek óta az áfát érinti, ezért egyértelműen ezen a téren van a legtöbb dolguk. Ennek részeként folytatja az adóhivatal a tételes áfanyilatkozatokkal és a pénztárgépekkel kapcsolatos ellenőrzéseket.

Ugyancsak kiemelt feladat a személyi jövedelemadózás ellenőrzése, hogy feltárják az adózatlan jövedelmeket – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.