A vállalkozások kétharmada belevágna

A Tolna megyei Területi Operatív Program kérdőíves felmérésében vettek részt a vállalkozások.

NT
2014. 06. 21. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tolna megyei önkormányzat honlapján közzétett megyei operatív program készítése során 350 vállalkozás válaszolt a gazdasági környezettel, a pályázati és beruházási hajlandósággal kapcsolatos kérdésekre.

A vállalkozások közel fele 1–10 millió, egyharmada 10–50 millió forint közötti beruházást tervez, a fejlesztések értéke alig több mint tíz százalékuknál lenne 50 és 100 millió forint között.

Azok, akik fejlesztési elképzeléseket jeleztek, 92 százalékban igényelnének hozzá valamilyen támogatást: 47 százalékban vissza nem térítendő forrásra lenne szükségük, 44 százalékuknak a kedvezményes hitel is megfelelő segítség lenne.

A beruházási célok között a válaszadók 60 százalékban az infrastruktúra fejlesztését és az eszközbeszerzést jelölték meg elsőként. Bár a rezsiköltségekre a cégek az összes kiadásuk kevesebb mint negyedét fordítják, 10 százalékuk mégis erre a területre kíván pályázni. A válaszadók 17 százaléka munkahelyteremtésre vagy a munkahelyek megtartására nyújtana be pályázatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.