Az EME júliustól is szolgáltat az ügyfeleinek

A parkolóautomatákon található matricák, illetve táblák az EME Zrt. tulajdonát képezik.

TK
2014. 06. 26. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaságot azt követően kérdezte az MTI, hogy szerdán sajtótájékoztatón jelentette be Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója, hogy az EME nem szerződött velük, így annak ügyfelei július 1-től nem parkolhatnak a szokott módon mobiltelefonnal. Amennyiben ezt teszik – vagyis a 810-es hívószámot használják – jogosan számíthatnak büntetésre. Az új hívószám ugyanis 763 lesz július első napjától.

Az EME úgy értelmezi a mobilfizetési törvényt, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. – vagy más hasonló társaság – szolgáltatása mellett párhuzamosan továbbra is működtethető az EME Zrt. szolgáltatása is.

„Az EME Zrt. jelenleg is rendelkezik aláírt, hatályos és érvényes szerződéssel több, mint 40 önkormányzattal – parkolásüzemeltetővel –, illetve mindhárom magyarországi mobiltelefon-szolgáltatóval. Ezen szerződéseket társaságunk bármikor fel tudja mutatni, igazolva azok létezését. Ilyen szerződéseket az összes fővárosi kerületre a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. – többszöri határozott kérésünk ellenére – sem tud felmutatni” – áll a közleményben.

A közlemény kiemeli azt is, hogy a parkolóautomatákon található – a zónaszámokat, illetve a szolgáltatás igénybe vételével összefüggő információkat tartalmazó – matricák, illetve táblák az EME Zrt. tulajdonát képezik. Azok eltávolítására az EME-n kívül senki sem jogosult. Az EME Zrt. a következő napokban éjjel-nappal fokozottan ellenőrzi matricáinak, illetve tábláinak sértetlenségét.

Ugyancsak a szerdai tájékoztatón Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy az EME Zrt. kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottságnál, mivel véleménye szerint az állam monopolizálta a mobilparkolást. Hozzátette ugyanakkor, hogy valójában az állam csak az egyik szereplő, mivel a privát cégek nyújtják az ügyfeleknek a szolgáltatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.