Bezárja budapesti gyártóüzemét a Danone

Jövő év közepéig bezárja Casale Cremascóban (Olaszország), Hagenowban (Németország) és Budapesten működő gyárait a cég.

Dénes Zoltán
2014. 06. 11. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő év közepéig bezárja Casale Cremascóban (Olaszország), Hagenowban (Németország) és Budapesten működő gyárait a Danone-csoport, amivel 325 munkahelyet szüntetnek meg – jelentette be a társaság saját honlapján. A magyar leánycég közleményben tudatta: a Danone a budapesti gyártás fokozatos kivezetését tervezi 2015-ben. A Danone hazai gyárának kapacitáskihasználtsága olyan kritikusan alacsony mértéket ért el, mely hosszú távon már nem tartható fenn, ezért a vállalat ma bemutatott terve szerint fokozatosan csökkentené és 2015 második félévére pedig beszüntetné a budapesti gyártást. A terv a 270 magyarországi pozícióból 155-öt érint.

A közlemény szerint a cég elkötelezett abban, hogy a lehető legszéleskörűbb támogatási programot ajánlja majd, melyet minden egyes dolgozó személyes igényeihez igazítanának. A vállalat vizsgálja az ipari terület gazdasági hasznosításának minden lehetséges módját is. A Danone Kft. a jövőben is folytatni fogja kereskedelmi tevékenységét Magyarországon, vagyis továbbra is eladná termékeit a hazai piacon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.