Bezárnák a Coca-Cola egyik gyárát Indiában

Az ok: sokkal több vizet használ fel, mint amennyi megengedett.

TyD
2014. 06. 19. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartományi hatóságok szerint a Coca-Cola helyi üzeme sokkal több vizet használ fel a gyártáshoz, mint amennyi megengedett.

A gyárat bezáró határozat szerint a gyár napi 36 ezer rekesznyi italt gyárt, pedig csak 20 ezerre van engedélye. A határozat felszólítja a Coca-Cola helyi leányvállalatát, hogy szüntesse meg a jogsértést, és töltse fel a föld alatti vízkészleteket, amelyek miatta merültek ki.

A tartományi hatóságok azzal is megvádolták a Coca-Cola leányvállalatát, hogy a gyárból kikerülő szennyvíz a megengedett határértékeknél nagyobb arányban tartalmaz szennyező anyagokat. A leányvállalat kijelentette, hogy ők 15 éve működnek Indiában minden szabályozást és előírást betartva, egyben visszautasították a hatóságok gyanúsítását, hogy a gyár miatt apadna a föld alatti vízkészlet.

A leányvállalat fellebbezett a határozat ellen egy speciális, környezetvédelmi ügyekben eljáró indiai bírósághoz. A bíróság már három meghallgatást tartott az ügyben, pénteken lesz a negyedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.