Budapesti vasúti körgyűrű: mégis van rá esély

Pénteken újraindultak a tárgyalások a Kínai Fejlesztési Bank és a magyar kormány között a V0 vasútvonal beruházásáról.

BuL
2014. 06. 20. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak nyomán indultak újra a tárgyalások a V0 vasútvonal beruházásáról, hogy a Kínai Fejlesztési Bank kinevezte új, Magyarországért felelős vezetőjét – közölte Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárságának sajtófőnöke az MTI-vel pénteken. Elmondta: Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Hszü Csun Jang, a Kínai Fejlesztési Bank nemzetközi együttműködésért felelős vezetőjének megbeszélésén elhangzott, hogy a Budapestet délről elkerülő tehervasúti gyűrű megépítése jól illeszkedik a Kína által megfogalmazott új tengeri és kontinentális selyemút koncepciójához.

A vasútvonal megépítése mintegy negyedére csökkentené a tehervonatok áthaladási idejét Magyarországon.

Az egyeztetések a jövő héten banktechnikai és a megvalósíthatósági tanulmányt illető kérdésekkel folytatódnak – tette hozzá Fülöp Judit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.