Élelmiszerek szavatossági idő nélkül?

Többfajta élelmiszernél is megszüntetné az unióban a minőségmegőrzési idő kötelező jelzését a holland–svéd közös kezdeményezés.

Dénes Zoltán
2014. 06. 04. 4:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyobb hangsúlyt kap az Európai Unión belül az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem ügye. Ezzel függ össze az a holland–svéd kezdeményezés is, amely egyes élelmiszerek esetében javasolja a minőségmegőrzési idő kötelező feltüntetésének eltörlését – közölte megkeresésünkre a Vidékfejlesztési Minisztérium. Hazánk a felvetéssel általánosságban egyetért. A két ország alapvetően a jelenleg hatályos jogszabályi előírások felülvizsgálatát kéri, továbbá azt, hogy az Európai Bizottság dolgozzon ki konkrét intézkedési javaslatokat az említett ügyben. A kezdeményezés azonban további felvetéseket is megfogalmaz, amelyek élelmiszer-biztonsági és minőségi okokból erősen megfontolandók.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.