Fazekas: Minden településre szükség van

Ez a nemzeti kormány filozófiája – mondta el a miniszter Kiskörén, ahol 316 millió forintból újul meg a város.

VZ
2014. 06. 12. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor szerint ez a beruházás is mutatja, hogy el tudjuk érni a kitűzött célokat.

Hozzátette, ünnep ez a nap a Kiskörén élőknek és azoknak is, akiknek fontos, hogy milyen az életminőség a magyar vidéken. A miniszter elmondta, nem mindegy, hogy miként néz ki egy település, Kisköre idegenforgalmi központ is, a tájegység meghatározó települése.

„A legfontosabbak a termelő beruházások, azonban egy idegenforgalmi központ esetében nagy jelentőséggel bír, hogy milyen benyomásokat szerez az ide érkező vendég” – fogalmazott.

Szabó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Hatvan polgármestere azt mondta, a megújuló városközpont „Kisköre mosolya” lesz, azt mutatja majd, hogy a város képes a megújulásra. Arról is beszélt, hogy hátra van még az utak felújítása, hogy a Tisza-tavat is meg lehessen mutatni az ide látogatóknak.

Magyar Csilla (Fidesz–KDNP), Kisköre polgármestere felidézte: az elmúlt három évben folyamatos építkezés zajlott a településen, megújult az iskola, a művelődési központ. Most pedig a legfontosabb közösségi terek rehabilitációján a sor – mondta.

A 316 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló projekt keretében megújul a település temploma és templomkertje, a könyvtár épülete. Két szociális bérlakást alakítanak ki az egyik funkció nélküli épületben, és ugyanitt kap helyet a polgárőrség irodája is. Szintén a program része egy járdaszakasz felújítása.

A munkákat a napokban kezdik, a kivitelezés határideje 2015. június 30.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.