Félidőben a váci felújítás

Folyamatosan adja át a kivitelező az egy éve tartó felújítása során eddig elkészült munkarészeket.

BL
2014. 06. 24. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljes rekonstrukció egy év múlva készül el. A felújított vasútállomás épületének műszaki átadása megkezdődött, a vasúti pálya felújítása ötven százalékos készültségi fokon áll. A következő lépés az első új, fedett magas peron és a hozzátartozó vágányok átadása lesz, szintén júliusban – mondta az igazgató.

A forgalom így az új vágányokra terelődik, és megkezdődhet azoknak a régi vágányoknak a bontása, amelyeken jelenleg halad a forgalom. Ez teszi lehetővé a félig elkészült peronok alatti aluljárók, valamint a közúti aluljárók építésének folytatását is. A peronokhoz az aluljárókból lépcsőn és lifttel is fel lehet jutni, az aluljárókba pedig rámpákon juthatnak le a kerekesszékkel közlekedők.

A beruházás része a 350 autót befogadó p+r parkoló, s a vágányok mellé 7000 négyzetméter zajvédő fal is épül, ebből 3800 négyzetméter már elkészült. Az új távközlési  és biztosítóberendezési funkciókat magába foglaló üzemi épület építése is befejeződött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.